Fokkerij

De vader van Bertus Dijk, heeft het bedrijf gebouwd. Hij is het die de basis heeft gelegd voor de huidige veestapel. Bertus heeft een goede veestapel gekregen en is daarmee verder gegaan. Niet door extreem veel energie in de fokkerij te steken, maar wel voldoende om een mooie veestapel de krijgen. Daarbij heeft hij vooral gelet op het inet, waarbij het extrieur niet uit het oog werd verloren, vooral de benen en de uiers zijn belangrijk. Dankzij het Stier Advies Programma werd het gemakkelijker om een gerichte stierkeus te maken.

Mede dankzij een mooie dochter uit de proefperiode van Cash zijn de fokkerij resultaten opgevallen, met name bij CRV. Voor meer info hierover zie 'In the picture'.

Omdat deze families bijzonder zijn en uitschieters bevatten, hebben diverse koeien een andere naam gekregen, zodat de naam meer sprekend wordt. Voorbeelden zijn Tiske, Gerda, Bianca en Dorcash.

Grondlegger van de Tiske familie is Bontje 327. Uit een spoeling van Bontje 344, een dochter, zijn de Tiskes gekomen.

Zowel Tiske 6 als Tiske 7 zijn gespoeld. Uit deze spoelingen zijn diverse stieren gekomen, welke geleverd zijn aan KI organisaties als; CRV, KI Kampen, Alta, KI Samen en aan een Duitse organisatie via Koole & Liebregts.

Met de meeste vaarskalveren van deze spoelingen hebben wij een pinkencontract met CRV. Helaas hebben Tiske 6 en Tiske 7 CVM.

Stieren die momenteel bij KI organisaties lopen zijn;

Ludiek AltaDirk
Ludiek Active
Ludiek Admiral
Ludiek Barnaby
Ludiek Bluejay
Ludiek Blueprint
Ludiek Brando

Enkele stierkalveren lopen nog op het bedrijf rond, in afwachting om opgehaald te worden door een KI organisatie.